ErkölcsTan

2018.nov.30.
Írta: TanNé

Ábrahámiták nem szeretik a humort

harmas_terror.jpg

Vigyázz, mert az ábrahámita vallások haszonélvezői nem szeretik a humort! A valóságtól meg még jobban irtóznak. Istenüket a sokkal korábbi perzsa zarahusztra vallásból koppintották. Ahura Mazdá az alapja Jahvénak és Allahnak is. Egy másik perzsa vallásból meg Mithrász alakja adja ZombuJézuska lényegi elemeit.

2018.nov.20.
Írta: IGe.

Hinni nem érdem, inkább szégyen

hit_nem_erdem.jpg

Mi is a hit? A hit az amikor valakik, vagy valaki biztosnak állítja és véli a bizonytalant. Mert hinni az emberek csak a biztosan nem létező, vagy bizonytalan dolgokban szoktak. A biztosat azt tudják. A tudás az meg igazolható vélekedés.  Másként fogalmazva: Hinni csak a buták szoktak, az okosok tudnak. A hit azt jelenti bizonytalan vagy, nem tudod. Viszont ha már bizonytalan vagy valamiben, de nem tudod, csak szeretnéd, akkor a bizakodás, bízol a jobb szó.

2018.nov.13.
Írta: IGe.

Isten mint tulajdonnév

gyi_isten.JPG

Isten = gyűjtőfogalom, azon belül meg gyűjtőnév is. Akár kicsi, akár nagy betűvel írják, lényegében akkor is mindig az marad. Ha Isten mint tulajdonnév egy kutya, vagy egy ló neve, meg esetleg sok minden másé is. Akkor is sok mindent gyűjt egy név és fogalom alá.

2018.nov.13.
Írta: IGe.

Ősrobbanás mindenek felett "ŐsrobbanásIsten"

vilagur.jpg

Az univerzumot a fellelt galaxisok miatt "tágítani" kellett. Az univerzum tágítása nem bizonyult elégségesnek, ezért létrejöttek a párhuzamos világegyetemek elméletek.  - Ez a lenni kell "Teremtőnek", ez a lenni kell egy "Ősrobbanásnak" bepalizási próbálkozások, mind hülyeség és emberi butaság. Eleve a matematikai modellrendszer és a logika zárja ki. Nincs szuper halmaz, nincs eredendő ok. Az ÜBER mindenek feletti Teremtő. Az ÜBER mindenek feletti Ősrobbanás. Röhejes!!! - Vagy másként rávilágítva: NagyBummIsten teremté a világot???? Akkor ilyen alapon Jahvénak is joga van hozzá.

2018.okt.30.
Írta: IGe.

Ateizmus egy áltudományos maszlag

hause_ignobel.jpg

Az ateizmusnak nincs semmi köze sem a tudományhoz. Egy hülyeséggel való foglalkozás, maga is hülyeség. Azért max ignobel díjat szoktak osztogatni. Eleve az "Isten" szó definiálatlan* tudományosan. Így az ahhoz kötött bárminemű viszony is áltudományos maszlag.

*már folyamatában van azért, de még nincs átütő siker

2018.okt.17.
Írta: TanNé

Lakástakarék piramisjáték

lakaskasszak_kinyitasa_ok.JPG

Jó döntés volt a kormány részéről, sokkal hamarabb kellett volna ezt megtenni. Egy PILÓTAJÁTÉKKAL kevesebb . :-)  Mert senki sem olvasta el rendesen a szerződéseket. A kifizetés garantált, de annak időpontja nem. Ergo, csak akkor fizetnek, ha van annyi befizetés a kasszában, amennyi az eltett haszonra és csak aztán a kifizetésekre kell. Ez egy az egyben a piramisjátékok alapelve. (ja az összeesküvés elméletek szerint maguk a bankok sem működnek másként)

2018.okt.12.
Írta: IGe.

Közhivatalnokból katona

katona_kozhivatalnok2.JPG

A Hadkötelezettséget Ellenzők Ligája Figyelő Bizottsága a kormány jelenlegi intézkedését korrektnek és szükségesnek tarja. Nem látunk benne semmiféle kivetni valót, sőt inkább ez előre mutató. Hiszen ez nem egy kényszer, hanem egy felajánlott lehetőség, amit bárki szabadon elutasíthat. Tehát önkéntes alapú és csak plusz dologban részesül az aki vállalja. //Véleményed itt leírhatod, olvassuk.

2018.okt.03.
Írta: TanNé

Facebook zsebéből kiesik a világ

facebook_elougro.JPG

Elsötétülő képernyő és felugró reklámablak, azért nagyon durva.  -  Közel két évtizede még az INteRNeTTo fórumán ismerkedtem meg az úgynevezett közösségi média lehetőségeivel, ami mára már reálisan inkább tömegek manipulációjának nevezhető. Számtalan netes portál és oldal fellángolását és semmibe való eltűnését figyelhettem meg. A facebook kb az a színpad, ahol a közönség játszik saját magának és még fizet is érte. Közben meg részese mindenféle kísérleteknek és átveréseknek. Ennek lassan már vége lesz. Leszálló ágban van és nincs visszaút. Ha már az internetes naplók, azaz blogok világában is erőszakosan nyomuló felugró ablakokkal kell halásznia a kattintásokat, akkor már itt a vég. Mentsd le amit le akarsz menteni, hagyd ott, vagy töröld a profilodat és kezdj másba máshol!

2018.sze.19.
Írta: IGe.

Bevándorlók számának maximalizálása USA vs. Magyarország

magyar-amerikai_cover_1.png

Érdekes összehasonlítani és súlyozottan mérlegelni az USA-ba maximálisan 2019-ben engedélyezhető bevándorlók számát és Magyarország arányát egy ilyen kérdésben. Más kérdésekkel összevetve még érdekesebb dolgok jönnének ki.  Magyarországnak, ha az USA-val azonosan kellene ezt teljesítenie, akkor lakosság arányában 904 fő, terület arányában: 283 fő, Nemzeti össztermék (GDP) arányában 206 fő jönne ki.

2018.sze.15.
Írta: IGe.

Európa az európaiaké, a menekültek menjenek haza!

dalai_lama_es_a_menekultek_1.jpg

Dalai Láma nyilatkozta: "Európa az európaiaké, a menekültek menjenek haza!" ... "akiket valóban életveszély fenyeget" ... "Fogadják őket, segítsék őket, oktassák őket. De Nekik végső soron a saját országukat kéne gyarapítaniuk."

„Minden tiszteletem Angela Merkelé, de nem kell az arab menekültek végleges európai letelepítésén gondolkodnia. Nem kell Európát végleges otthonukká tenni, csupán ideiglenes menedékükké” – nyilatkozta korábban.

- Egyetértünk vele és az az ideiglenes dologban is roppant óvatosan kell eljárni és korlátozni a létszámot.

2018.sze.14.
Írta: IGe.

Ívelt tévé parasztvakítás. 5 éve megmondtuk és lám.

 

ivelt_tv_ocskasag.jpgMarketing és fizikai, optikai, biológiai parasztvakítás az ívelt tévé. Mi már több mint 5 évvel ezelőtt megmondtuk és közzé tettük, csak éppen ebbe a blogba nem került fel. Azóta be is igazolódott, hogy pimaszul igazunk volt és van. Már csak a hülyék veszik. A még hülyébbek meg természetesen meg fogják venni a parabola tévét is.

2018.sze.14.
Írta: TanNé

Orbán védőbeszéde az Európa Parlamentben

ovi_bohoc_ervelese.jpg

Orbán Viktor az EP-ben (00:25-től): „…Önök most nem egy kormányt, hanem egy országot és egy népet fognak elítélni. Azt a Magyarországot fogják elítélni, amely 1000 éve tagja a keresztény európai népek családjának. Azt a Magyarországot, amely munkájával és ha kellett vérével járult hozzá a mi nagyszerű Európánk történetéhez. Azt a Magyarországot fogja elítélni, amely fellázadt és fegyvert fogott a világ legnagyobb hadserege, a szovjet ellen. És súlyos véráldozatot hozott a szabadságért és a demokráciáért. És amikor kellett megnyitotta határait a keletnémet sorstársai előtt.”

 O.V., egy tettenért lopást követően a bíróság előtt: "Önök nem csak engem, hanem az egész családomat nehéz helyzetbe hozzák, ha elítélnek. Megjegyzem, hogy a családommal együtt már hosszú évtizedek óta tagjai vagyunk a keresztény imakörnek. Emellett tavaly az egész családom elment vért adni. És el fog ítélni engem a bíróság lopásért, pedig tavaly elvertem egy kétszer akkora embert, mint én. És még a pólóm is véres lett közben. Tavaly pedig egy keletnémet családot is vendégül láttunk a kertben. Mondtam, hadd sátorozzanak pár napot a kertben. Remélem az érveim meggyőzik a Tisztelt Bíróságot!"

forrás: Orbán érvel

Címkék: vicc, Orbán Viktor
2018.sze.13.
Írta: IGe.

VW 1,4TSI motor láncfeszítése a másik csalás?

wv_dieselbotrany.JPG

A dízel botrány vád igaz, a vw főnöke elismerte. Nem tagadja a csalás vádját a VW vezetősége. Bocsánatot kértek. Mármint egy leleplezett csalásuk, a szennyezőanyag kibocsátás manipulálása miatt. Némileg már meg is bűnhődtek miatta, de nem eléggé. ... és mi van a többi csalásukkal? Azok sem véletlennek tűnnek, hanem szándékosnak. Nagyon úgy néz ki, hogy a tervezett elavulás sem csak egy legenda. Dízel motorok olajpumpa alulméretezés? 1,8 TSI sorozatos gondok? Elég hosszú lehetne a felsorolás. Tisztességes mérnök ilyen hibákat nem csinál, csak ha felsőbb parancsot kap rá. Az 1,4TSI motort is hasonlóan reklámozták és menedzselték, mint a "nagyon, de nagyon természetbarát és tiszta" dízel motorjaikat. Évekig volt a kategóriájában az év motorja. Pedig direkt meghibásodásokat rejtettek el benne.