ErkölcsTan

2018.okt.30.
Írta: IGe.

Ateizmus egy áltudományos maszlag

hause_ignobel.jpg

Az ateizmusnak nincs semmi köze sem a tudományhoz. Egy hülyeséggel való foglalkozás, maga is hülyeség. Azért max ignobel díjat szoktak osztogatni. Eleve az "Isten" szó definiálatlan* tudományosan. Így az ahhoz kötött bárminemű viszony is áltudományos maszlag.

*már folyamatában van azért, de még nincs átütő siker

2018.okt.17.
Írta: TanNé

Lakástakarék piramisjáték

lakaskasszak_kinyitasa_ok.JPG

Jó döntés volt a kormány részéről, sokkal hamarabb kellett volna ezt megtenni. Egy PILÓTAJÁTÉKKAL kevesebb . :-)  Mert senki sem olvasta el rendesen a szerződéseket. A kifizetés garantált, de annak időpontja nem. Ergo, csak akkor fizetnek, ha van annyi befizetés a kasszában, amennyi az eltett haszonra és csak aztán a kifizetésekre kell. Ez egy az egyben a piramisjátékok alapelve. (ja az összeesküvés elméletek szerint maguk a bankok sem működnek másként)

2018.okt.12.
Írta: IGe.

Közhivatalnokból katona

katona_kozhivatalnok2.JPG

A Hadkötelezettséget Ellenzők Ligája Figyelő Bizottsága a kormány jelenlegi intézkedését korrektnek és szükségesnek tarja. Nem látunk benne semmiféle kivetni valót, sőt inkább ez előre mutató. Hiszen ez nem egy kényszer, hanem egy felajánlott lehetőség, amit bárki szabadon elutasíthat. Tehát önkéntes alapú és csak plusz dologban részesül az aki vállalja. //Véleményed itt leírhatod, olvassuk.

2018.okt.03.
Írta: TanNé

Facebook zsebéből kiesik a világ

facebook_elougro.JPG

Elsötétülő képernyő és felugró reklámablak, azért nagyon durva.  -  Közel két évtizede még az INteRNeTTo fórumán ismerkedtem meg az úgynevezett közösségi média lehetőségeivel, ami mára már reálisan inkább tömegek manipulációjának nevezhető. Számtalan netes portál és oldal fellángolását és semmibe való eltűnését figyelhettem meg. A facebook kb az a színpad, ahol a közönség játszik saját magának és még fizet is érte. Közben meg részese mindenféle kísérleteknek és átveréseknek. Ennek lassan már vége lesz. Leszálló ágban van és nincs visszaút. Ha már az internetes naplók, azaz blogok világában is erőszakosan nyomuló felugró ablakokkal kell halásznia a kattintásokat, akkor már itt a vég. Mentsd le amit le akarsz menteni, hagyd ott, vagy töröld a profilodat és kezdj másba máshol!

2018.sze.19.
Írta: IGe.

Bevándorlók számának maximalizálása USA vs. Magyarország

magyar-amerikai_cover_1.png

Érdekes összehasonlítani és súlyozottan mérlegelni az USA-ba maximálisan 2019-ben engedélyezhető bevándorlók számát és Magyarország arányát egy ilyen kérdésben. Más kérdésekkel összevetve még érdekesebb dolgok jönnének ki.  Magyarországnak, ha az USA-val azonosan kellene ezt teljesítenie, akkor lakosság arányában 904 fő, terület arányában: 283 fő, Nemzeti össztermék (GDP) arányában 206 fő jönne ki.

2018.sze.15.
Írta: IGe.

Európa az európaiaké, a menekültek menjenek haza!

dalai_lama_es_a_menekultek_1.jpg

Dalai Láma nyilatkozta: "Európa az európaiaké, a menekültek menjenek haza!" ... "akiket valóban életveszély fenyeget" ... "Fogadják őket, segítsék őket, oktassák őket. De Nekik végső soron a saját országukat kéne gyarapítaniuk."

„Minden tiszteletem Angela Merkelé, de nem kell az arab menekültek végleges európai letelepítésén gondolkodnia. Nem kell Európát végleges otthonukká tenni, csupán ideiglenes menedékükké” – nyilatkozta korábban.

- Egyetértünk vele és az az ideiglenes dologban is roppant óvatosan kell eljárni és korlátozni a létszámot.

2018.sze.14.
Írta: IGe.

Ívelt tévé parasztvakítás. 5 éve megmondtuk és lám.

 

ivelt_tv_ocskasag.jpgMarketing és fizikai, optikai, biológiai parasztvakítás az ívelt tévé. Mi már több mint 5 évvel ezelőtt megmondtuk és közzé tettük, csak éppen ebbe a blogba nem került fel. Azóta be is igazolódott, hogy pimaszul igazunk volt és van. Már csak a hülyék veszik. A még hülyébbek meg természetesen meg fogják venni a parabola tévét is.

2018.sze.14.
Írta: TanNé

Orbán védőbeszéde az Európa Parlamentben

ovi_bohoc_ervelese.jpg

Orbán Viktor az EP-ben (00:25-től): „…Önök most nem egy kormányt, hanem egy országot és egy népet fognak elítélni. Azt a Magyarországot fogják elítélni, amely 1000 éve tagja a keresztény európai népek családjának. Azt a Magyarországot, amely munkájával és ha kellett vérével járult hozzá a mi nagyszerű Európánk történetéhez. Azt a Magyarországot fogja elítélni, amely fellázadt és fegyvert fogott a világ legnagyobb hadserege, a szovjet ellen. És súlyos véráldozatot hozott a szabadságért és a demokráciáért. És amikor kellett megnyitotta határait a keletnémet sorstársai előtt.”

 O.V., egy tettenért lopást követően a bíróság előtt: "Önök nem csak engem, hanem az egész családomat nehéz helyzetbe hozzák, ha elítélnek. Megjegyzem, hogy a családommal együtt már hosszú évtizedek óta tagjai vagyunk a keresztény imakörnek. Emellett tavaly az egész családom elment vért adni. És el fog ítélni engem a bíróság lopásért, pedig tavaly elvertem egy kétszer akkora embert, mint én. És még a pólóm is véres lett közben. Tavaly pedig egy keletnémet családot is vendégül láttunk a kertben. Mondtam, hadd sátorozzanak pár napot a kertben. Remélem az érveim meggyőzik a Tisztelt Bíróságot!"

forrás: Orbán érvel

Címkék: vicc, Orbán Viktor
2018.sze.13.
Írta: IGe.

VW 1,4TSI motor láncfeszítése a másik csalás?

wv_dieselbotrany.JPG

A dízel botrány vád igaz, a vw főnöke elismerte. Nem tagadja a csalás vádját a VW vezetősége. Bocsánatot kértek. Mármint egy leleplezett csalásuk, a szennyezőanyag kibocsátás manipulálása miatt. Némileg már meg is bűnhődtek miatta, de nem eléggé. ... és mi van a többi csalásukkal? Azok sem véletlennek tűnnek, hanem szándékosnak. Nagyon úgy néz ki, hogy a tervezett elavulás sem csak egy legenda. Dízel motorok olajpumpa alulméretezés? 1,8 TSI sorozatos gondok? Elég hosszú lehetne a felsorolás. Tisztességes mérnök ilyen hibákat nem csinál, csak ha felsőbb parancsot kap rá. Az 1,4TSI motort is hasonlóan reklámozták és menedzselték, mint a "nagyon, de nagyon természetbarát és tiszta" dízel motorjaikat. Évekig volt a kategóriájában az év motorja. Pedig direkt meghibásodásokat rejtettek el benne.

2018.sze.12.
Írta: IGe.

Tartózkodó szavazatok be nem számítása törvénytelen?

kerharmas_vs_tartozkodas1.jpg

Azaz a fagyi visszanyalt:-) Akkor mennyire törvénytelen az, hogy Magyarországon az országgyűlési választásokon nincs sem tartózkodom, sem egyik pártra sem érvényes szavazási lehetőség. Akkor lenne jogalapja és főként erkölcsi és etikai alapja az Orbán kormánynak/rezsimnek a 2018.szeptember 12-i 69,5% igen aránnyal elfogadott Sargentini jelentést megtámadnia, ha előtte bevezetné hazánkban az érvényes tartózkodom és egyik pártra sem szavazási lehetőséget. Abban az esetben támogatnánk is, mert alapvetően igazuk van, csak éppen kettős mércével mérést nem szeretjük.

2018.sze.12.
Írta: IGe.

Elmentél szavazni, akkor nincs jogod panaszkodni!

george_carlin_nem_szavazas.jpg

A Magyar Erkölcsös Emberek Országos Körének az alapítója már több mint 16 éve nem jár szavazni. Ez az erkölcsös viselkedés, mert szavazatával és jelenlétével nem kíván támogatni, legalizálni egy választási csalásra és átverésekre épülő választási rendszert. - Nincs érvényes tartózkodom, vagy egyikre sem lehetőség.

2018.sze.12.
Írta: TanNé

Aki hazudik, az lop is. Magyar bölcsesség.

orban_hazudik.jpg

"Sohasem vetemendénk arra, hogy elhallgattassuk azokat, akik nem értenek egyet velünk." Ez Orbán Viktor miniszterelnök felszólalás részlete az Európai Parlament vitáján 2018. szeptember 11-én, amely harsány tömeges röhögést váltott ki. Másnap kétharmadot meghaladó (69,5%) többséggel megszavazták, hogy az Orbán Kormány/Rezsim megsérti az európai jogállamiság normáit.

utóirat: A magyarok egyébként magyar bölcsességeket használnak és nem dakota(roma) és kazárt.

2018.sze.07.
Írta: TanNé

Facebook adathalászat, pénzéhség, átverések, manipulációk

facecook_nem.jpg

A fecebook mára már szépen fokozatosan az internetes világ egyik legveszélyesebb helyévé vált. A legfőbb manipulációkat nem az ilyen célú egyik, vagy másik oldalakon találjuk, hanem eleve az egész facebook rendszere az. Képletesen kb olyasmi, mintha a szájntolodzsi egyháznak adnál magadról, szokásaidról és barátaidról jelentéseket.