ErkölcsTan

2019.jún.10.
Írta: IGe.

Ateista/teista elme gyógyítható

elmevirus.jpg

Kár foglalkozni a hitbeteg ateisták/teisták sértődéseivel, hiszen úgy is azon sértődnek meg, amin csak akarnak. Mi a gyógyításra koncentrálunk. A legtöbb vallás és ateista ág is csak egy fertőző elmevírus műve. Mi ez ellen gyártunk gyógyító vakcina gondolatvírusokat. Ahogyan a vakcina védőoltás beadását is követhetik némi ideiglenes mellékhatások, a védettség kialakulásáig, ez nálunk is egy természetes folyamat.

2019.jún.01.
Írta: IGe.

Lelépés a Facebookról könnyű

facebook_lelepes.JPG

"Mark Zuckerberg már két éve megígérte, hogy rendbe rakja a Facebookot, én viszont most év elején úgy döntöttem, nem várok erre tovább. Januárban, újévi fogadalomként kiléptem, és azóta, vagyis majdnem fél éve rá se néztem. Elég éles váltás volt ez a korábbi mindennapjaimhoz képest, mert a megelőző években még az Index 500 ezres Facebook-oldalát, Instagramját és jó pár kisebb oldalt, csoportot kezeltem, fejlesztgettem a munkaidőm döntő részében és azon túl is. ..." forrás és teljes írás

Címkék: facebook
2019.máj.15.
Írta: IGe.

Nagy Gergely kálvinista teológusnak jótanács

nagy_gergely_kalvinista_tanacs.jpg

Szerintem nem erkölcsös dolog tudatosan, vagy tudattalanul átverni az embereket. A vallást és a hitet lehet átverések nélkül is népszerűsíteni, sőt igazából, akkor lenne népszerűbb, önellentmondásmentesebb és igazabb, ha nem erőltetné senki sem benne a logikát. Egyszerű kulturális játéknak is fel lehetne fogni, ahogyan én teszem a saját egyik vallásommal a jediséggel.

2019.ápr.22.
Írta: IGe.

Isten létezése viták értelmetlensége

isten_forum_index.JPG

A Magyar Erkölcsös Emberek Országos Köre nem várja el senkitől sem, hogy bizonyítsa Jahve azaz JahveZsidóSátánIsten valóságosságát, hiszen jól tudjuk, hogy nem valóságos, csak egy kitalált mítoszfigura. Ilyesmin vitázni számunkra nevetséges és beteges dolog.

Az adott képen szereplő helyen, aki esetleg nem veszi észre, több mint tíz éve megy a vita és 116 ezer, azaz száztizenhatezernél is több hozzászólásban. ... és ennél még vannak megdöbbentőbb adatok is.

2019.ápr.17.
Írta: IGe.

Kálvinista Apologetika logikátlansági példa

kalvinista_apologetika_istenerve.jpg

Kálvinista Alpologetika (lefordítva hitkomisszárság) nevezetű klikk próbálja JahveZsidóSátánIsten / ZombiJézuska  valóságosságát bizonyítani. Itt van idézve a hosszabb és eredeti, behelyettesítés nélküli változat. Ilyen nevetséges dolgok születnek, ha egyesek a hit világából át próbálnak menni a logika és a racionalizmus világába.

(+ egy képkivágás mentés is, mert sunyik)

2019.ápr.14.
Írta: IGe.

Apologetika lefordítva hitkomisszárság

apologetika.png

Nem kellenek itt a görög főIstenekre (Apollonra) hajazó hangzatos elnevezések. Az apologetika lefordítva JahveZsidóSátánIsten iránti hitkomisszárságot jelent. A propagandista csak terjeszti az ideológiáját, a hitkomisszár pedig ezen túllépve igyekszik eltüntetni az útjából minden más konkurens ideológiát.

2019.ápr.05.
Írta: IGe.

Értelmetlen vita helyett gyógyíts inkább

idezet_swift.jpg

Jonathan Swift: "Hasztalan kísérlet egy embert észérvekkel meggyőzni valaminek az ellenkezőjéről, ha nem észérvek alapján hisz benne." Értelmetlen vitát tehát ne folytass, mert a kialakuló stresszhelyzet miatt saját egészségedet is veszélyezteted vele, pláne ha túl sokáig teszed. Amennyiben elég okos és intelligens vagy, akkor felismered ezen bölcsesség igazságát és vita helyett inkább pszichológiai eszközökkel, például gyógyító vakcina gondolatvírusokkal éred el a célod. Ez utóbbi kipróbált tudományos módszer és működik.

2019.már.21.
Írta: TanNé

Magyar fiatalság kétharmada nem kér a vallásokból

vallastalansag_statisztika.pngA valós és nem kozmetikázott felmérések szerint a magyar fiatalság 16-29 évesek köre nem tudja magát egyik vallással sem azonosítani. A tanulmány két évnyi (2014-2016) adatgyűjtés eredményét elemzi. A felmérés egyértelművé teszi, hogy a magyar fiatalság a judeokereszténységet propagáló F.MPSZ-ből és KDNP-ből sem kér. Főként az utóbbiból nem, mert egy idegen, internacionalista vallás és Vatikán állam és nem a magyarság érdekeit szolgálják.