Ősrobbanás mém

+osrobbanas_nagy_bum.jpg

A gúnynevén elterjedt 'Ősrobbanás elmélet' hibája három fő dologból tevődik össze:

1. Vatikáni lobbitevékenység
2. Mérési és viszonyítási, matematikai/fizikai/logikai hiba
3. Memetikai (ismétléstani, klónozási) idegrendszeri vírusos terjedés.

Ja és igen ... vagy egy metafizikai, logikán túli hülyítési része is, amit akár Heideggertől is elleshettek. ... ha valami látszólag annyira bonyolult, hogy értelmetlen, akkor sokan divatból úgy csinálnak, mintha értelmes lenne és érthető.

Ebből három/négy hibából kettőt Stephen W. Hawking, a ráutaló mélyebb magatartás elemzéseket figyelembe véve tudott. A vatikáni lobbitevékenységet piár eszközként használta, a kettes hibát meg halála előtti utolsó munkájában igyekezett kijavítani, ami lényegében az ősrobbanás elméletet lecseréli a ciklikus világmodellre.

 A hármashoz meg nem értett, mert egy új tudományág. Igen az Ősrobbanás gúnynevén elhíresült dolog nem tudományos elmélet valójában, hanem csak Ősrobbanás-mém.

+info: Tér / távolság relatív. Idő is relatív. A kettő viszonyából számolt sebesség, vagy távolodás miért lenne éppen fix és nem szintén relatív dolog??? 

+ infó "Memetikai prognózis"

+ egy idézet: "Loeb szerint ájult tisztelet övezi az olyan fogalmakat mint a szuperszimmetria, a húrelmélet, a Hawking-sugárzás, az anti-de Sitter/konformációs mezőelmélet (AdS/CFT) és a multiverzum (végtelenül sok párhuzamos univerzum), anélkül, hogy ezeket akár parányi kísérleti bizonyíték is alátámasztaná. Loeb hivatkozik is egy tudományos konferenciára, ahol prominens fizikusok jelentették ki: „ezek az elméletek bizonyára helyesek kísérleti tapasztalatok hiányában is, hiszen fizikusok ezrei hisznek benne, és az nehezen képzelhető el, hogy kiváló matematikai képességgel rendelkező tudósok egész közössége tévedésben lenne”. forrás

A kép a neten volt fellelhető és később egyénileg módosítottam némileg rajta.