Alex levele gluténmentes

kamu_level.jpeg

Aki még nem fogta fel ez egy hatalmas átverés. Jól kifundált és felépített gerilla marketing. A levél felnőtt által diktált szöveg, ilyet gyerek nem ír. A gluténmentes zagyvaság teli ellentmondással, de most ez a divat, amivel hülyíteni lehet. Számlaszám bezzeg van. Mind palimadár, aki ide pénzt küld.
"Ezt a levelet egy nyolcéves gyerek írta tegnapelőtt. Ez az ötgyerekes Anyuka X-en, ahol novemberben voltunk egy rakománnyal. Gázt feltöltőkártyával vesznek. Tejet ritkán, a hároméves ilyenkor lisztes vizet kap, az hasonlít a tejhez. Gluténallergiás. Ha szeretnétek segíteni Alexéknek, jelezzetek es priviben elküldöm a bankszámlaszámukat. Mindennek jó helye lesz."
" A glutén két fehérje, a gliadin és a glutenin keveréke. A búza, a rozs és az árpa magjainak endospermiumában találhatók a keményítővel együtt. A gliadin és a glutenin a búzaszemek fehérjetartalmának kb. 80%-át teszi ki" -ez pedig azt jelenti, hogy a gluténérzékenységre a sima liszt felvizezve = gluténmérgezéssel. A gluténmentes liszt meg többszörösen drágább a sima lisztnél. Körülbelül ötszöröse az ára.