GiantGreenSparklingDuck ateista butaságtárház

giantgreensparklingduck_butasag.JPG

A GiantGreenSparklingDuck  (Óriási Zöld Csillámló Kacsa ) youtube csatornája az ateista butaságok tárháza lesz lassan. Éppen ezért sokáig nem is néztem a környékére sem ... 8-9 hónap eltelt azóta, hogy legutóbb arra jártam.

A jelenlegi legújabban "Definíció | Isten definíciók" az Ideológiák Tárházát szapulják ... de közben meg akkora marhaságokat mondanak, hogy az ember aki kicsit műveltebb leesik a röhögéstől tőle a székről. 

Szerintük a definiálást nem lehet definiálni .... :-)

- de lehet:  definíció; Valami legfőbb ismérveinek a megadása, ami által össze nem téveszthetővé válik más egyéb dolgokkal. 

Szerintük a definiálásban nincsenek eltérések és változatok ... :-)

- de vannak. Két fő fajtája van, amiről érdemes tudni: 1. formális definíció 2. reális definíció.  De egy komolyabb lexikont forgatva 10-20 fajta definícióról is olvashatunk. Csak néhány további példának: nomináldefiníció, deskriptív definíció, preskriptív definíció, arisztotelészi definíció, osztenzív definíció, genetikus definíció, kevert definíció, extenzionális definíció, kontextuális definíció, matematikai definíciók, explicit definíció, rekurzív (induktív) definíció, ekvivalenciaosztályzásos definíció ...

Szerintük egy definíció nem lehet helytelen, vagy hibás ... :-)

- de lehet. Hiszen eleve ők maguk is helytelennek kiáltanak ki definíciókat. Ha nem lehetne, ilyet sem tehetnének. Önellentmondás !!!

Szerintük definíciót igazolni és bizonyítani sem lehet ... :-)

- a formálisoknál valóban nem szokás, de a reális definíciókat meg szükséges bizonyítani.  

Továbbá az a  fő kérdés? Miért fogadnak el jónak egy FORMÁLIS, tehát ókori tanulatlan mesemondók által kitalált definíciót? Ami fagerenda szemükben akkora körkörös érvelés. Mert kitalált .. és miért éppen az Isten? ...  mert éppen úgy lett kitalálva. Továbbá miért vetik el Dawkins, Dennett és Blackmore akadémikus tudósok Isten definícióját? Tehát azt, hogy Isten tudományosan inkább egy fertőző mém?

Mit is lehet nekik javasolni: Nem hinni kell butaságokban és nem ész nélkül követni egy bugyuta ideológiát, hanem gondolkozni és tanulni.