Ősrobbanáshívők és a matek

osrobbanas_matek.jpg

Az Ősrobbanás  / ŐsTojás / ŐsAtom / BigBang / SzingularitásIsten hívők szerint; ....... univerzum 70-90-93 milliárd fényév kiterjedésű ... meg 13,7 milliárd éves ... meg egy pontból terjedt ki ... de a fénysebesség abszolút és meghaladhatatlan. :-)  Egy osztást azért mindenki el tud végezni, hogy nem stimm a matek.

"A világegyetem határfeltétele az, hogy nincs határa. Más szavakkal az euklideszi téridő egy vég nélküli zárt felület, mint a Föld felszíne. Mondhatjuk, hogy a képzeletbeli és a valós idő a Déli-sarkon kezdődik, ami egy olyan pont a téridőben, ahol a normál fizika törvényei érvényesek. Nincs semmi a Déli-Sarktól délre, tehát nem volt semmi az ősrobbanás előtt." - St. Hawking mondta egykoron egy rádióadásban ezt.

Mekkora hablatyolás !!!  Mekkora marhaság !!!

Ha nincs a világegyetemnek határa, akkor TÁGULNI SEM nagyon van minek. Déli-Sarktól délebbre meg sima körkörös érvelés. Hófehérkénél már nincs Hófehérkébb. Vagy a petitio principii-nél sincs már petitio principiibb !!! Azaz a körkörös érvelési hibánál már nincs körkörösebb érvelési hiba.  

Vallásos katyvasz ez a táguló világegyetem elmélet, amiben hinni kell. Hinni kell a határtalan univerzum tágulását, akkor is, ha a mérések sok mással is magyarázhatóak. Nem lehet például a világegyetemünk sem egyszerre végtelen és táguló is. Mert az oximoron.