Troll pszichovirulógiailag az Eretnek megfelelője

troll-1.jpg

Sokaknak bugyuta szavajárása a trollozás, pedig hát a trollok is egyfajta vallás és "Isten"-féleségek, "Isten"-i mellékszereplők, mint a judekereszténységben például az angyalok.  ... Ja és a téves hiedelemmel ellentétben nem rosszat tesznek, hanem segítenek az általuk kiválasztottaknak.

"A troll egy lény az északi folklórban , beleértve a skandináv mitológiát is . Az óskandináv forrásokban a trollokként leírt lények sziklák, hegyek vagy barlangok elszigetelt területein élnek, kis családi egységekben élnek együtt, és ritkán segítenek az embereknek." 

Van persze ettől eltérő konkurens vallási értelmezése is:

"A későbbi skandináv folklórban a trollok önálló lényekké váltak, ahol távol élnek az emberi lakhelytől, nem keresztények , és veszélyesnek tartják az emberre."

" Az óskandináv troll és troll főnevek (különböző jelentése "ördög, démon, vérfarkas , jötunn ") és a középfelnémet troll, trolle "ördög"..."

Tehát a troll kifejezés eredendően egyben egy eltérő vallási szitokszó is, hasonlóan, mint a pogány, vagy az eretnek.

Nevezhetjük persze a zsargonban ma már skandináv kerti törpéknek is őket, mert sok helyen és országban már csak  hasonló szerepkört töltenek be. Napjaink netes vitáiban viszont:

A Troll valójában nem jelent mást, mit azt hogy ERETNEK. Azaz szembeszegülő. Tehát valaki nem hisz abban és nem ismétli azt a zagyvaságot, amit te.