Tudományos Isten próbaverzió elérhető és ingyen

Trükkös "Mém", Túl Richard Dawkinson című e-könyvem legelső tesztelési próbaverziója, a Memetika és PsziochoVirulógia nyitott közös tanulási csoportban pdf fájlként,  mától szabadon és ingyen elérhető. 2019-ben még teljesen más volt a címe és a borítója is. Beltartalmában is rövidebb csak 10 fejezet a mostani 12 helyett, és számos más változtatás is történt benne. Viszont így is hasznos információkat jelenthet sokaknak. 

ige_konyve.jpg

Annak idején Boldogkői Zsolt akadémikus, (ateista apologéta) a Szabad elme illúziója könyv szerzője kapta meg tőlem elsőként ennek a nyomtatott verzióját tesztelésre.  Kepes András irodalmár és médiatudós is kapott tőlem egy példányt, mert ő bátorított az írásra és a helyes írói műfajom meghatározásában is segített. Így lett szórakoztató tudományfilozófia esszé. Két példányt a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Filozófiai Intézet (Tóth Kálmán u. 4., Budapest ) is kapott. Mérő László, matematikus, memetikus és pszichológusnak is küldtem volna belőle egy példányt, de őt nem érdekelte és nem is volt hajlandó elolvasni sem. Azt írta, nem olvas el ilyen címmel egy könyvet. Nos nem csak miatta, hanem a feleségem miatt is, de új címe lett később. 

A Tudományos Isten bizonyítás zanzásítva, avagy IGe istenérve: 

1. Istennek szemantikailag sokfajta jelentése van. Tudományos is.

2. Istent meg lehet tudományosan határozni. Nem áll kívül a tudományon.

3. A tudományosan meghatározott Isten van. Bizonyítható és bizonyított is.

4. A bizonyítás meg is ismételhető, ellenőrizhető, tehát tesztelhető is.

5. A bizonyítás elvileg - aki képes rá - cáfolható is lenne, de inkább a további pontosítása várható. Nem elképzelhetetlen, hogy az agykutatás és a neurológia megleli, kimutatja a idegrendszeri/pszichológiai vírusokat közvetlenül is.

6. A hármas pontból következik, hogy Isten vansága tudományos tény. Az ateizmus értelmetlen.

7. Az előzőekből következik, hogy a dogmatikus vallási és ateista Isten meghatározások nem tudományosak.

8. Ezekből következik, hogy aki a dogmatikus és nem a tudományos Istent tekinti Istennek, annak lényegében mémfertőzése van, vagy súlyosabb esetben lényeget tekintve elmebetegsége.

9. A mémfertőzések gyógyíthatóak. Hasonlóan mint a biológiai vírusfertőzések. Memetikai vakcinákkal.  Súlyosabb esetben pszichológiai, pszichiátriai módszerekkel. racionális érvelés hatástalan még az ateistáknál is.

10. Az idegrendszeri vírus /mém fertőzések meg is előzhetőek. Szintén hasonlóan, mint a biológiai vírusfertőzések.

... és ez a Tudományos Isten a legeslegrövidebben:

Isten = gyűjtőfogalom

  • 1. emberek által teremtett fő mítoszlények
  • 2. egy kényszerképzet
  • 3. egy idegrendszeri /pszichológiai vírus/mém.

Ezen bizonyítás a tudományos módszertan alapján történt és így reprodukálható, megismételhető, leellenőriztető és tesztelhető.

- Bárki újra elkezdheti az adatgyűjtést "Isten" definícióiról.
- Bárki rendezheti ezeket az adatokat
- Bárki feldolgozhatja ezeket az adatokat
- Bárki felállíthat főbb vizsgálati teóriákat
- Bárki megállapíthatja, hogy ezen teóriák közül melyek felelnek meg a helyes érvelésnek, logikának és a valóságnak
- Bárki publikálhatja a végeredményét ...
.... stb

Sőt nagyon is örülnék ilyen reprodukálásoknak. Miért? Mert az adatgyűjtés elsősorban európai közegben történt. Gondolom más lenne, ha ezt mondjuk, Kínában, Indiában, Japánban, Afrikában, Dél-Amerikában vagy pápua Új Ginea, vagy Ausztráliában történne.

Tesztjeim közül az egyik legsikeresebb az, amellyel a Kálvinista Apologetika kiiktatását is el lehetett  érni.

Ja és ezért, tehát a pszichovirulógia folyamatok felismeréséért és kiküszöböléséért,  és további utómunkájáért, már el is fogadnám az élettani Nobel-díjat. Persze csak mindenféle ceremónia nélkül.... de át lehetett azt venni az elmúlt két évben is csak sokkal egyszerűbben. Hajrá Boldogkői Zsolt  ... hamut szórhatsz a tudomány nevében a fejedre. Jómagam meg ebben igazat adok neked.

~15:15 "Mindenki zombi" .

"Tudományos Isten próbaverzió elérhető és ingyen" A pszichovirulógia alapművének tekinthető. Ja és Zsolt ... igazad volt mindnyájan zombik vagyunk ... sajnos ... Csak az erősebb vagy enyhébb zombilétben van különbség köztünk. Persze én a zombiságot más értelmezésben is használom. Tehát mémfertőzést is értek rajta. - ide írtam