ErkölcsTan

2020.már.21.
Írta: TanNé

Az Isten vírus

darel_ray_isten_virus_konyv2.jpg

Tudományos szempontból az ateisták éppen úgy "fertőzöttek", mint a monoteisták.  Mert ha nem lennének, azok, akkor az a minimum, hogy poli-ateistánek neveznék magukat. Ezért a kifejlesztett vakcina gondolat-mémeknek rájuk is hatni kell és hatnak is. Láthatóak az ellenreakciók és nem bírják mosolyogva és röhigcsélve végignézni például ez a képsorozatot  sem. Sőt küzdenek az eltüntetése ellen. Isten tehát többek közt egy veszélyes fertőző "vírus" / mém is, ami mára már "gyógyíthatóvá" is vált. Gyógyító Vakcina Gondolat-Vírusok által.

2020.már.03.
Írta: TanNé

Visszaszorulóban a kiválasztott egyházak

nepszamlalas_vallasok_kamu.jpg

A népszámlálási adatok alapján szinte földrengésszerűnek tűnő változás a vallásosok, különösen a nagyobb keresztény felekezetekhez tartozók számának visszaesése. 10 év alatt 5,5-ről 3,9 millióra esett vissza a magukat katolikusnak mondók száma, de a reformátusok (1,6 helyett 1,15 millió), evangélikusok (304 helyett 214 ezer) száma is óriásit zuhant. Ezzel szemben a vallási közösséghez nem tartozók száma 1,5-ről 1,8 millióra nőtt. Különösen érdekes, hogy míg a kérdésre tíz éve 1,1 millió ember nem válaszolt, 2011-re ez a szám 2,7 millióra emelkedett.  forrás

2020.feb.29.
Írta: IGe.

Ősrobbanás tágul mint a kisgömböc a mesében

kisgomboc_osrobbanas.JPG

Kozmológiai mese: Tágul a világegyetem ... egyre csak tágul.... egyre gyorsabban.  Felvilágosítás: Nos ahova a 'tágulás' történik az a hely, akkor mi is? Az nem a világegyetem része? Elvileg annak is a világegyetemnek kell lennie. Ha pedig az is az, akkor meg lényegében nincs semmiféle 'tágulás', csak maximum a világegyetemen belüli átrendeződés.

2020.feb.25.
Írta: IGe.

Kereszténység a zoroasztrizmusból és a mithraszizmusból merített

vallas_evoluciao_fa_reszlet.JPG

A vallások kialakulásának evolúciós fájából is jól látszik, hogy a kereszténység a judaizmusból vált ki, amely előtte az atonizmusból és a zoroasztrizmusból is merített/koppintott. A kiválás után meg lényegében ZombiJézuska átvette Mithrász Isten legfőbb tulajdonságait. Felvetődik a kérdés, hogy ez most memetika, vagy csak egyszerű plagizálás és lopás volt?

2020.feb.06.
Írta: IGe.

Nekem nyolc vallásom van

nekem_nyolc.jpeg

Ez nem csak egy gyógyító vakcina mém, hanem tényleg így is van. Fel is sorolom, nagyjából felvételük időrendi sorrendjében. 1. Csecsemőkori keresztelésből kifolyólagos kényszervallás: Görög Katolicizmus. 2. Gyerekkori: panteizmus. 3. ifjú kori: ezotéria/new age jellegű morfogenetikus mező/ Gaia 4. Kezdeti felnőtt kor: Zen-buddhizmus 5. Felnőtt kor: Saját alapítású vallás P-DOX Semmiben Sem Hívők 6. Érett felnőtt kor: Jedi Rend Mestere 7.Komoly felnőttkor: Vallásalapító Vallás (minél többet) 8. Bölcs felnőttkor: Nevetés a Legfőbb Szentség Vallás

2020.jan.31.
Írta: IGe.

A tudomány feltárta az ateizmust és "Istent"-t is

tudomany_feltarta_ate.jpg

A tudomány és a logikus gondolkozás napjainkra valójában mind "Istent", mind az ateizmust feltárta. Ma már pontosan tudjuk mi mindkettő és így vakcina mémekkel gyógyíthatóak is.

A biológus résztvevő szándéka, hogy egyes emberek reméltem miatta el fognak gondolkozni a Jahve-istenhit értelmetlenségéről, az ellenkezőjére váltott. Az ateizmus értelmetlenségéről gondolkoznak el majd többen miatta. Memetikailag ez egy visszájára fordult szándék volt. A vitapartner ügyesebb volt memetikai és szónoklattani viszonylatban. Nem csoda, hiszen az "ateizmus" lényegét tekintve egy hasznos ellenségkép mém, amit mai használati formájában már igazából a kereszténység igazított saját hasznára, akárcsak a pogány szót.

2020.jan.27.
Írta: IGe.

Tesla Electric Cars Vallás

tesla_vallas.jpg

"Ha érdekel, hogyan változtatja meg a Tesla a világot, csatlakozz a ... csoportunkhoz és ebben naprakész leszel:" - hangzik a toborzó szöveg az egyik közösségi oldalon ezek grafika mellett. Ebből is látszik, hogy a Tesla autó jelenleg hasonló mint a 'Koka-Kola' és az 'Allma', tehát egy fanatizáló 'vallási' martketing módszertanokat is használó autógyár.

Hívő imája: "Áldott legyen a Tesla és Elon Musk, az ő prófétája. Mindennapi akkupakkunk add meg Tesla nekünk, de szabadíts meg a belsőégésűektől, mert tied a hatalom."

2020.jan.06.
Írta: IGe.

Főbb vallások evolúciós fája

evolutionary-tree-religion-2_0.jpg

Az emberiség fő vallásainak az evolúciós fáját láthatjuk a következő ábrán, de lehetne ilyet készíteni ma már az ateizmusról is. Persze sok értelme nincs, hiszen már a különféle vallások is jellemzően ateisták egymással szemben. Ezért is van az ateizmus a legtöbb rendszerben és lexikonban is a vallások alá és ahhoz sorolva, teljesen jogosan.

2019.dec.17.
Írta: IGe.

Klimakatasztrófa hiszti vakcina ellen-mém

gyerekek_hagyasa.JPG

Az egyik közösségi oldal statisztikai elemzései is alkalmasak lehetnek memetikai kutatásokra és folyamatok követésére és megértésére. Itt most egy klimakatasztrófa hiszti vakcina ellen-mém hatásossága figyelhető meg. Egy cirka ötezer lájkolós oldalról lett indítva és nem lett fizetős és semmilyen más marketinggel alá-segítve. Magától terjedt és az adott belső statisztikai kimutatás szerint több mint egymillió embert ért el.

2019.dec.11.
Írta: TanNé

Greta Thunberg a 'szent'

geta_szent.jpg"...Greta nem tudós, hanem egy hívő ideológus. Az ideológus a tudományból is egy áltudományt csinál. Még ha Grétának a tárgyban igaza is van, nem ő az a személy aki meg tudná oldani a klíma-kérdést. Szent Greta az üres akcionizmus híve: Mindent lekapcsolni, ami árthat a klímának. Ha őt követnénk, akkor tönkre tennénk a gazdaságot és a társadalmat. ... Ha valóban tenni akarunk valamit a klíma-dologban, akkor nem egy kihasznált, korlátolt hisztérikus kislány a Messiás." - forrás T.Szabo

2019.nov.17.
Írta: IGe.

Kiszera méra bávatag, azaz létezik-e Isten?

letezik-e_isten_ii.jpg

Memetikailag érthető, de egyébként meg nem hogy Szalai Miklós filozófus miért áll le 2019.12.03-én nyilvános és színpadias vitára, MEÖT Székház, Budapest XI ker, Magyar tudósok krt. 3.  a Kálvinista Apologetika agitációs propagandista klikk áltudományos teológusával? Biztosan megfigyelhetünk egy jó nagy közös handzsázást egy tagadásvallásos ateista és kényszeristenképzetes monoteista között, mert a filozófia nagy része is mára már egyértelmű áltudomány.

utóirat: Bejött a prognózisom. Előre egyeztetett megkoreografált pankráció lett. (ál-vita)  Videó róla.