ErkölcsTan

2020.ápr.30.
Írta: IGe.

Gének Mémek Vírusok

dawkins_es_ige_1.jpg

A memetika az eszmék darwinizmusa. Ez az írás viszont ideológiailag független, gondolkozni tudó embereknek szól. Richard Dawkins evolúciós biológus Istent egy veszélyes elme vírusként, mémként határozta meg. A meghatározása helyes és bizonyított, olyannyira, hogy mára már a gyógymód is megvan rá. A biológia és a genetika hajnalán a gének sokáig nem voltak bizonyíthatóak, csak logikai következtetésként léteztek, csak a megfigyelések alapján jutottak arra a tudósok, hogy lenniük kell. Aztán persze jóval később meg is lettek. Hasonlóan a mémekre, tehát az idegrendszeri vírusokra jelenleg csak közvetett módon van bizonyíték. Közvetlen nincs és lehet nem is lesz, hiszen az idegrendszerben információ áramlik és itt ugyebár az emberi agyban kellene kimutatni egy "vírust", ami eleve lehet, hogy csak pszichológiai folyamat. A memetika tehát nagyon leegyszerűsítve a biológiai vírusaink másolástani működésének az áthelyezése biológiai síkról pszichológiaira. Egy magyarázó példával:
A világjárványt okozó biológiai korona vírusnak teljesen mindegy, hogy milyen vallású, vagy ateista, vagy nihilista személyt fertőz meg a lényeg, az, hogy rávegye egy információs csomag újbóli legyártására és fertőzésre. Ez egy RMS száldarabka.
A elme járványt okozó memetikai Isten vírusnak teljesen mindegy, hogy milyen vallású, vagy ateista, vagy nihilista személyt fertőz meg a lényeg, az, hogy rávegye egy információs csomag újbóli legyártására és fertőzésre. Ez főként az Isten szó.

2020.már.21.
Írta: TanNé

Az Isten vírus

darel_ray_isten_virus_konyv2.jpg

Isten tudományosan nem más alapjaiban mint egy idegrendszeri vírus/mém. Nagyon is hasonlít sok mindenben a korona vírusra.  Ilyen szempontból az ateisták éppen úgy "fertőzöttek", IstenVírussal mint a monoteisták.  Mert ha nem lennének, azok, akkor az a minimum, hogy poli-ateistánek neveznék magukat. Ezért a kifejlesztett vakcina gondolat-mémeknek rájuk is hatni kell és hatnak is. Láthatóak az ellenreakciók és nem bírják mosolyogva és röhigcsélve végignézni például ezt a képsorozatot  sem. Sőt küzdenek az eltüntetése ellen. Isten tehát többek közt egy veszélyes fertőző "vírus" / mém is, ami mára már "gyógyíthatóvá" is vált. Gyógyító Vakcina Gondolat-Vírusok által.

2020.már.03.
Írta: TanNé

Visszaszorulóban a kiválasztott egyházak

nepszamlalas_vallasok_kamu.jpg

A népszámlálási adatok alapján szinte földrengésszerűnek tűnő változás a vallásosok, különösen a nagyobb keresztény felekezetekhez tartozók számának visszaesése. 10 év alatt 5,5-ről 3,9 millióra esett vissza a magukat katolikusnak mondók száma, de a reformátusok (1,6 helyett 1,15 millió), evangélikusok (304 helyett 214 ezer) száma is óriásit zuhant. Ezzel szemben a vallási közösséghez nem tartozók száma 1,5-ről 1,8 millióra nőtt. Különösen érdekes, hogy míg a kérdésre tíz éve 1,1 millió ember nem válaszolt, 2011-re ez a szám 2,7 millióra emelkedett.  forrás

2020.feb.29.
Írta: IGe.

Ősrobbanás tágul mint a kisgömböc a mesében

kisgomboc_osrobbanas.JPG

Kozmológiai mese: Tágul a világegyetem ... egyre csak tágul.... egyre gyorsabban.  Felvilágosítás: Nos ahova a 'tágulás' történik az a hely, akkor mi is? Az nem a világegyetem része? Elvileg annak is a világegyetemnek kell lennie. Ha pedig az is az, akkor meg lényegében nincs semmiféle 'tágulás', csak maximum a világegyetemen belüli átrendeződés.

2020.feb.25.
Írta: IGe.

Kereszténység a zoroasztrizmusból és a mithraszizmusból merített

vallas_evoluciao_fa_reszlet.JPG

A vallások kialakulásának evolúciós fájából is jól látszik, hogy a kereszténység a judaizmusból vált ki, amely előtte az atonizmusból és a zoroasztrizmusból is merített/koppintott. A kiválás után meg lényegében ZombiJézuska átvette Mithrász Isten legfőbb tulajdonságait. Felvetődik a kérdés, hogy ez most memetika, vagy csak egyszerű plagizálás és lopás volt?

2020.feb.06.
Írta: IGe.

Nekem nyolc vallásom van

nekem_nyolc.jpeg

Ez nem csak egy gyógyító vakcina mém, hanem tényleg így is van. Fel is sorolom, nagyjából felvételük időrendi sorrendjében. 1. Csecsemőkori keresztelésből kifolyólagos kényszervallás: Görög Katolicizmus. 2. Gyerekkori: panteizmus. 3. ifjú kori: ezotéria/new age jellegű morfogenetikus mező/ Gaia 4. Kezdeti felnőtt kor: Zen-buddhizmus 5. Felnőtt kor: Saját alapítású vallás P-DOX Semmiben Sem Hívők 6. Érett felnőtt kor: Jedi Rend Mestere 7. Komoly felnőttkor: Vallásalapító Vallás (minél többet) 8. Bölcs felnőttkor: Nevetés a Legfőbb Szentség Vallás

2020.jan.31.
Írta: IGe.

A tudomány feltárta az ateizmust és "Istent"-t is

tudomany_feltarta_ate.jpg

A tudomány és a logikus gondolkozás napjainkra valójában mind "Istent", mind az ateizmust feltárta. Ma már pontosan tudjuk mi mindkettő és így vakcina mémekkel gyógyíthatóak is.

A biológus résztvevő szándéka, hogy egyes emberek reméltem miatta el fognak gondolkozni a Jahve-istenhit értelmetlenségéről, az ellenkezőjére váltott. Az ateizmus értelmetlenségéről gondolkoznak el majd többen miatta. Memetikailag ez egy visszájára fordult szándék volt. A vitapartner ügyesebb volt memetikai és szónoklattani viszonylatban. Nem csoda, hiszen az "ateizmus" lényegét tekintve egy hasznos ellenségkép mém, amit mai használati formájában már igazából a kereszténység igazított saját hasznára, akárcsak a pogány szót.

2020.jan.27.
Írta: IGe.

Tesla Electric Cars Vallás

tesla_vallas.jpg

"Ha érdekel, hogyan változtatja meg a Tesla a világot, csatlakozz a ... csoportunkhoz és ebben naprakész leszel:" - hangzik a toborzó szöveg az egyik közösségi oldalon ezek grafika mellett. Ebből is látszik, hogy a Tesla autó jelenleg hasonló mint a 'Koka-Kola' és az 'Allma', tehát egy fanatizáló 'vallási' martketing módszertanokat is használó autógyár.

Hívő imája: "Áldott legyen a Tesla és Elon Musk, az ő prófétája. Mindennapi akkupakkunk add meg Tesla nekünk, de szabadíts meg a belsőégésűektől, mert tied a hatalom."

2020.jan.06.
Írta: IGe.

Főbb vallások evolúciós fája

evolutionary-tree-religion-2_0.jpg

Az emberiség fő vallásainak az evolúciós fáját láthatjuk a következő ábrán, de lehetne ilyet készíteni ma már az ateizmusról is. Persze sok értelme nincs, hiszen már a különféle vallások is jellemzően ateisták egymással szemben. Ezért is van az ateizmus a legtöbb rendszerben és lexikonban is a vallások alá és ahhoz sorolva, teljesen jogosan.

2019.dec.17.
Írta: IGe.

Klimakatasztrófa hiszti vakcina ellen-mém

gyerekek_hagyasa.JPG

Az egyik közösségi oldal statisztikai elemzései is alkalmasak lehetnek memetikai kutatásokra és folyamatok követésére és megértésére. Itt most egy klimakatasztrófa hiszti vakcina ellen-mém hatásossága figyelhető meg. Egy cirka ötezer lájkolós oldalról lett indítva és nem lett fizetős és semmilyen más marketinggel alá-segítve. Magától terjedt és az adott belső statisztikai kimutatás szerint több mint egymillió embert ért el.

2019.dec.11.
Írta: TanNé

Greta Thunberg a 'szent'

geta_szent.jpg"...Greta nem tudós, hanem egy hívő ideológus. Az ideológus a tudományból is egy áltudományt csinál. Még ha Grétának a tárgyban igaza is van, nem ő az a személy aki meg tudná oldani a klíma-kérdést. Szent Greta az üres akcionizmus híve: Mindent lekapcsolni, ami árthat a klímának. Ha őt követnénk, akkor tönkre tennénk a gazdaságot és a társadalmat. ... Ha valóban tenni akarunk valamit a klíma-dologban, akkor nem egy kihasznált, korlátolt hisztérikus kislány a Messiás." - forrás T.Szabo