ErkölcsTan

2020.júl.18.
Írta: IGe.

Ateizmus és az apologetika is metafizika

metafizika_hablaty.jpg

Tudományfilozófiailag a monoteizmus, teológia és az ateizmus is a metafizika - halandzsázás a létezésről - alá tartozik. Tehát amolyan rossz-testvér eszmék. A filozófia tehát csiki-csukizik (hinta-palintázik) önmagán belül a tudomány és az áltudomány közt. Sokan próbálták már tisztába rakni és kicserélni a sz@ros és összepisált pelenkát újra. Többek közt a Bécsi Kör és a pozitivista filozófusok, például Rudolf Carnap.

Azaz tudományfilozófiai módszertannal és érthetően megfejtettem az "Isten" problematikát, amit egy 1-2 óra alatt elolvasható könyvecskébe összegeztem. Vittem bele humort is. Népszerű és olvassák és nagyon is súlyos gondolatok vannak benne, amit érteni is lehet.

2020.jún.29.
Írta: IGe.

Kálvinista Apologetika a vitát elvesztette

ragalmazas.jpg

A Kálvinista Apologetika hitbizonytalansági gittegylet a kiprovokált vitákat elvesztette "Isten", azaz náluk úgy kell érteni, hogy Jahve logikai bizonyíthatóságát, azaz valóságosságát illetően. Nem is kellett miatta órákat színpadon, vagy netkamerák előtt töltenem. Elég volt a számítógépem klaviatúráján a betűket a megfelelő sorrendben lenyomogatnom.

2020.jún.21.
Írta: IGe.

Apologetika végső bukása

apologetika_vegso_bukasa.JPG

A legnagyobb érvelési hiba az amivel átverik a hitkomisszárok az emberek nagy részét, pedig egyszerű a kivédése. 1. Meg kell kérdezni az adott apologetikai 'gittegylet' vitázó képviselőjétől, hogy határozza meg "Isten"-t! 2. Aztán a válasza után meg kell kérdezni, hogy miért is az "Isten" meghatározása, amit mondott. 3. Észre kell majd venni, hogy "Isten" azért az, mert úgy lett meghatározva. ... és miért lett úgy meghatározva ... mert úgy lett meghatározva és punktum. Nem lehet más. Nos ez egy petitio principii ...

Gondolkozni való házi feladat a témában: "Ha Gödel híres tétele igaz, akkor annak önmagára nézve is igaznak kell lennie, ami azt jelenti, hogy hibás és önellentmondásos, NEM TELJES!!!" - nos ez az állítás igaz, vagy sem?

Összegzés (bővebben itt) : Tehát az apologéták/ hitkomisszárok parasztvakítása/ bűvésztrükkje abból áll jellemzően, hogy a formális és reális definíciók közt csiki-csukiznak. Arra építenek, hogy ezt sokan nem veszik észre. Vegyétek tehát észre és kiáltsátok és írjátok ilyenkor ; Ez elvcsúsztatás, körbezárt logika, körkörös logika, körbenforgás, petitio principii, alapkérdéshez folyamodás, circulus vitiosus, ördögi kör, idem per idem ...

2020.jún.17.
Írta: IGe.

Modális ontológiai istenérv ala Alvin Plantinga

modalis_ontologiai_istenerv.jpg

Ennek is roppant egyszerű a buktája, csak "Isten" helyett be kell rakni a teremtőjét:

(1) Lehetséges, hogy Karakutty létezik.

(2) Ha lehetséges, hogy Karakutty létezik, akkor Karakutty létezik néhány lehetséges világban.

(3) Ha Karakutty létezik néhány lehetséges világban, akkor Karakutty létezik minden lehetséges világban.

(4) Ha Karakutty létezik minden lehetséges világban, akkor Karakutty létezik a valós világban is.

(5) Ha Karakutty létezik a valós világban, akkor Karakutty létezik.

Persze "Isten" és Karakutty helyett bármit berakhatunk, akár a Rátóti csikótojást is. Vagy esetleg az "Emberi Ostobaságot" ami sokak szerint a legnagyobb ami a világon elképzelhető.

2020.jún.17.
Írta: IGe.

Trükkös Mém című memetikai könyv

e-konyvbolt.JPG

Trükkös "Mém" című memetikai könyvem első kereskedelmi forgalomba való kerülési helye e-könyvként az E-KONYVBOLT.EU helyen. Direkt írtam rövidre, hogy ne kelljen sokáig unni.  Direkt csak e-könyv, hogy porfogó és lom se legyen senkinél. Direkt lett az ára csak egy közepes hamburger menü ára, amit ha esetleg valakinek (nem ízlik) nem nagy veszteség kidobni. IGe írta.

2020.jún.07.
Írta: IGe.

Kalám kozmológiai istenérv bukása

kalam_istenerv_butasaga.JPG

Az ok "Istenre" nem lehet más, mint a Mindenek Előtt Lévő Határtalan Karakutty, tehát "Isten" teremtője.

"IGe: Szeretteim:-) Az hogy valaki nem tudja felfogni a Mindenek Előtt Lévő Határtalan Karakutty létét, aki Istent teremtette, az csak az Ő problémája. A bibliai előtti időkből származik az információ, amikor az emberek még sem írni, sem beszélni nem tudtak. Egyébként teljesen logikus a dolog; Hogy a manóba keletkezhetett volna csak úgy Isten magától? Isten nagyon bonyolult és összetett valami, így csak egy nála hatalmasabb és nagyobb és intelligensebb valami teremthette. Egyébként Karakutty létét nem lehet emberi elmével megcáfolni, mert ő felül van a felfoghatóságon. Próbálja meg valaki ha tudja. Karakutty létét csak a szuperintelligens sávban gondolkozó, felturbózott qwadró elme képes felfogni. Azt pedig egyenlőre csak keveseknek adatik meg."

2020.ápr.30.
Írta: IGe.

Gének Mémek Vírusok

dawkins_es_ige_1.jpg

A memetika az eszmék darwinizmusa. Ez az írás viszont ideológiailag független, gondolkozni tudó embereknek szól. Richard Dawkins evolúciós biológus Istent egy veszélyes elme vírusként, mémként határozta meg. A meghatározása helyes és bizonyított, olyannyira, hogy mára már a gyógymód is megvan rá. A biológia és a genetika hajnalán a gének sokáig nem voltak bizonyíthatóak, csak logikai következtetésként léteztek, csak a megfigyelések alapján jutottak arra a tudósok, hogy lenniük kell. Aztán persze jóval később meg is lettek. Hasonlóan a mémekre, tehát az idegrendszeri vírusokra jelenleg csak közvetett módon van bizonyíték. Közvetlen nincs és lehet nem is lesz, hiszen az idegrendszerben információ áramlik és itt ugyebár az emberi agyban kellene kimutatni egy "vírust", ami eleve lehet, hogy csak pszichológiai folyamat. A memetika tehát nagyon leegyszerűsítve a biológiai vírusaink másolástani működésének az áthelyezése biológiai síkról pszichológiaira. Egy magyarázó példával:
A világjárványt okozó biológiai korona vírusnak teljesen mindegy, hogy milyen vallású, vagy ateista, vagy nihilista személyt fertőz meg a lényeg, az, hogy rávegye egy információs csomag újbóli legyártására és fertőzésre. Ez egy RMS száldarabka.
A elme járványt okozó memetikai Isten vírusnak teljesen mindegy, hogy milyen vallású, vagy ateista, vagy nihilista személyt fertőz meg a lényeg, az, hogy rávegye egy információs csomag újbóli legyártására és fertőzésre. Ez főként az Isten szó.

2020.már.21.
Írta: TanNé

Az Isten vírus

darel_ray_isten_virus_konyv2.jpg

Isten tudományosan, a fő meghatározáson a gyűjtőfogalmon belül, többek közt nem más alapjaiban mint egy idegrendszeri vírus/mém. Nagyon is hasonlít sok mindenben a korona vírusra.  Ilyen szempontból az ateisták éppen úgy "fertőzöttek", IstenVírussal mint a monoteisták.  Mert ha nem lennének, azok, akkor az a minimum, hogy poli-ateistánek neveznék magukat. Ezért a kifejlesztett vakcina gondolat-mémeknek rájuk is hatni kell és hatnak is. Láthatóak az ellenreakciók és nem bírják mosolyogva és röhigcsélve végignézni például ezt a képsorozatot  sem. Sőt küzdenek az eltüntetése ellen. Isten tehát többek közt egy veszélyes fertőző "vírus" / mém is, ami mára már "gyógyíthatóvá" is vált. Gyógyító Vakcina Gondolat-Vírusok által.

2020.már.03.
Írta: TanNé

Visszaszorulóban a kiválasztott egyházak

nepszamlalas_vallasok_kamu.jpg

A népszámlálási adatok alapján szinte földrengésszerűnek tűnő változás a vallásosok, különösen a nagyobb keresztény felekezetekhez tartozók számának visszaesése. 10 év alatt 5,5-ről 3,9 millióra esett vissza a magukat katolikusnak mondók száma, de a reformátusok (1,6 helyett 1,15 millió), evangélikusok (304 helyett 214 ezer) száma is óriásit zuhant. Ezzel szemben a vallási közösséghez nem tartozók száma 1,5-ről 1,8 millióra nőtt. Különösen érdekes, hogy míg a kérdésre tíz éve 1,1 millió ember nem válaszolt, 2011-re ez a szám 2,7 millióra emelkedett.  forrás

2020.feb.29.
Írta: IGe.

Ősrobbanás tágul mint a kisgömböc a mesében

kisgomboc_osrobbanas.JPG

Kozmológiai mese: Tágul a világegyetem ... egyre csak tágul.... egyre gyorsabban.  Felvilágosítás: Nos ahova a 'tágulás' történik az a hely, akkor mi is? Az nem a világegyetem része? Elvileg annak is a világegyetemnek kell lennie. Ha pedig az is az, akkor meg lényegében nincs semmiféle 'tágulás', csak maximum a világegyetemen belüli átrendeződés.