ErkölcsTan

2022.dec.02.
Írta: IGe.

Kurt Gödel második nemteljességi tétele is buktatja az elsőt

godel_2_tetele.JPG

Kétely, Megismerés, Bizonyosság c. tudományos konferencia: Prof. Dr. Pintz János előadása

www.youtube.com/watch?v=rgXE40hNHY8

Előadásában elhangzottakat (~30 percnél) ha jól és helyesen értelmezzük, akkor Gödel második nemteljességi tértele cáfolja is egyben az elsőt? Ez számomra nem meglepő, csak az eddigi kb féltucatnyi bizonyítékhoz + még egy bizonyíték, hogy Gödel első tétele nem jó, nem helyes, nem is tétel. Lényegében csak egy paradoxon.

Gödel második nemteljességi tétel: " ...az egyik ilyen eldönthetetlen és bizonyíthatatlan állítás, pont az hogy a rendszer ellentmondásmentes ..." 

bővebben itt

 

2022.nov.24.
Írta: TanNé

Népszámlálás 2022 alóli mentesség

mentesseg_nepvallatas.jpg

 

2011-es NépSzámlálás még nem volt névhez kötötten 'kötelező'. Ha valaki nem tette meg, elvileg lehetetlen volt miatta felelősségre vinni, vagy megbüntetni. A következőek állítólag már nem is leszenek . A 2022 évi 'kötelező" NépSzámlás alóli egyértelmű mentességi esetek:
1. Államvédelmi szolgálat és titoktartási kötelezettség alatt álló személy magáról ilyen adatokat nem adhat ki senkinek sem
2. Olyat sem lehet erre kötelezni, akinek a vallása ezt tiltja ... a statisztika nem egy erős érv ez ellen.
3. Olyat sem lehet erre kötelezni, akinek a lelkiismeret ezt tiltja ... a statisztika nem egy erős érv ez ellen.
4. Olyat sem lehet erre kötelezni, akinek a mentális zavaraiba ütköző (pölö üldözési mániája van, vagy mitomániás, azaz kényszeres hazudozó)... a statisztika nem egy erős érv ez ellen.
5. Olyat sem lehet erre kötelezni, akinek átmeneti emlékezetkiesése van ... a statisztika nem egy erős érv ez ellen.
6. Olyat sem lehet erre kötelezni, aki éppen kómában fekszik ... a statisztika nem egy erős érv ez ellen.
7. Olyat sem lehet erre kötelezni, aki demenciában (azaz elmebeli leépülésben) szenved ... a statisztika nem egy erős érv ez ellen.
8. Olyat sem lehet erre kötelezni, aki ezt statisztikai csalásnak tekinti és jogosan a statisztikából 2011-ben kitisztított Jedi Rend vallásúak miatt pölö. Bűncselekményt más törvények miatt tilos támogatni és részt venni is benne.
9. Olyan magyar állampolgárt, de mellette nemzetközi jogi megfigyelőt sem, aki éppen a mentesítés szabályosságát elemzi és figyeli meg. Saját esetén is tesztelve és majd nemzetközi ENSZ és Eu hatóságoknak bizonyítva.
10. stb ...

Mivel a KSH a jogi mentességi kérelmemre azt sem írta eddig, hogy ELFOGADJA, vagy ELÚTASÍTJA, csak kitérő hablatyolást küldtek, ezért elmentem 2022.11.25-én NépVallatási Pótösszeírásra a megfelelő önkormányzati helyiségbe. Utolsó voltam pénteken. Kaptam is hivatalos igazolást róla.

Természetesen a KSH-tól kapott válasz jellegének megfelelőek voltak az én válaszaim is.

Mátyás király meg az eszes lány - Népmesék  jellegű. Ami tény:

 A 2022-es Népszámlálás / NépVallatáson részt vettem, megjelentem.

Együttműködésem is megvolt. Igazolást is kaptam róla.

Minden feltett kérdésre válaszoltam volna, de már az első után is annak fogadására, rögzítésére a rendszer alkalmatlan volt. Így a többi kérdést már fel sem tették. Kiállították az igazolást és így kb 2-3 perc alatt végeztünk is. 

Tehát megNépSzámoltak, meg nem is. 

2022.nov.09.
Írta: TanNé

NépSzámlálás vs. Kozmetikázás?

 stat_istenhivok_eu_2.jpg

A korábbi népVallatási vallási hovatartozás felmérések is ütköztek minden más statisztikai kimutatással. A KSH bevallotta, hogy ADATISZTITÁST alkalmaz. Így tisztított ki 2011-ben kb 20-30 ezer jedi vallásút is. Most vajon mekkorát mernek tisztítani és kozmetikázni pölö ehhez képest?

2022.nov.07.
Írta: IGe.

Egely féle katalitikus fúziós reaktor?

egely_katalitikus_reaktor.JPG

Egely György által nemrégiben egyes YouTube videócsatornákon bemutatott úgynevezett katalitikus fúziós rektora egy bemutató darabjához megjegyezném. Azért játék jedi kard alkatrészek felhasználása a bemutató darabban ... nem kicsit nevetséges. Annak van pont ilyen könnyen rövidebbre vágható műanyagcsőből a világító része, benne világító ledszalag. Még a villogás ütemezése is azonos. Tehát minden jel szerint az elektronikájának egy része is átkerült. A használt üveg neoncsődarabot a villogás ütemezése miatt zártam csak ki, de először még azt is vizsgáltam. 

Persze ez csak tippelés, de régebben már a vitalitásmérőnél és a nanoporfúziós reaktoránál is megfejtettem és sikeresen az alkalmazott bűvésztrükköket, amit az egely kerék kisokos blogban lehet olvasni.

Kedvencem a következő részlet:  (4:12-től kb) Valami ilyesmi. "Mindenki láthatja egy kormozott üveggel, hogy a nap folyadék, tehát nem gáz. ... ezért összenyomhatatlan .. ezért nem lehet a belsejében akkora nyomás, ami a fúzióhoz szükséges. "

2022.nov.05.
Írta: IGe.

Charles Darwin a szavak túléléséről is értekezett

hajra_darwin.jpg

Amikor a JahveZsidóSátánIsten és annak avatárja ZombiJézuska fanok/ pszichovírus fertőzöttek elérik, hogy az ateistákok átveszik a nyelvezetüket és az ők meséikről vitáznak ... akkor az ateistákok EVOLÚCIÓSAN vesztenek. Mert így a JahveHívők preferált szavai szaporodnak, ismétlődnek és élnek túl. Értelmes ateista tehát nem is vitázik ilyesmiről, vagy ha igen, akkor nem használja azt a szókészletet, amit elvetni akar ... de közben meg élteti. 

Charles Darwin : "Bizonyos preferált szavak túlélése vagy megőrzése a létért való küzdelemben a természetes kiválasztódás esete." 

2022.okt.10.
Írta: IGe.

Politika és a Jog áltudomány !

vita_hazugsagok.jpg

A jelenlegi társadalmunk sajnos alapjaiban egy hazugágokra összetákolt társadalom. Főként az áltudományos Politika és belőle fakadó Jog miatt. Ezeket a hazudozásokat átveréseket viszont elvárják tőlünk, hogy tudjuk és be is tartsuk. Gondolj bele a fizika nem lesz más és más kormányváltásokkor és országhatáronként.

2022.sze.17.
Írta: IGe.

Jótanács 2 Nagy Gergely kálvinista teológusnak

kalvinista_apologetika_merre_tovabb.JPG

Nagy Gergely Kálvinista Apologetikusnak üzenem, megint csak emberbaráti jótanácsként, amiből az első után, ez a második ilyen jótanácsom. Ami a Józan Ésszel való gondolkodásról szól azért elsősorban. Tehát messze nem személyesség benne a lényeg.

Gondolom mára már rájöttél, az évekkel ezelőtti első emberbaráti jótanácsom után, hogy az emberek és önmagad becsapása sehova sem vezet. A nagy energiákkal felépített kártyavárad ( Fb oldal és csoportok, vloggerség, könyvkiadási terv, kapcsolataid jó része .. stb) összedőlt. Szakemberre van szükséged saját lelked / lelkiismereted / elméd problémáinak a feldolgozására is.

Mivel a monoatesita és a monoteista ember pszichés állapota kutatásim szerint főként mémkoplex, vagy pszichovírus fertőzés miatti sajátságos elmezavar, segítenék neked. Persze, csak a elfogadod. Nem kötelező.

Van egy logikai írásom ( <- ezen szöveges linken jutsz oda) és ha azt elolvasod és megérted .... akkor fény fog gyúlni az elmédben és eláraszt a nyugalom.  Képes vagy felfogni és megérteni is. Akkor is ha elsőre nem fog menni, és sokszor és újra és újra át kell olvasnod és keresni az apró kis részletekben is azt, ami fontos.

Üdv: IGe

2022.sze.12.
Írta: TanNé

Mikeológia, azaz magyar neurózis Spanyolországban

mikeologia_spanyol_magyar.jpg

Többször jártam a családdal Spanyolországban és az egyik alkalommal 4 hétig kocsikázgattuk és igen nagy és különféle tájegységeket bejárva. Sehol se foglaltunk előre szállást, hanem ahogy a kedvünk tartotta. Valamikor kempingben aludtunk bérelt és berendezett sátorban, valamikor meg ötcsillagos szállodákban. Tehát érdekelt, hogy a facebookon az egyik ismerősöm ismerőse miként él kint és elkezdtem nézegetni a videóit. Csak a saját profilján. Aztán készített később külön oldalt is és készített üzleti honlapot is. Hajkurászni kezdte a "népszerűséget". Aztán a dolog már átment Spanyolország bemutatásán túl üzletbe, politikába és pszichodrámai rinyálásokba. Nos ezért nincs értelme senkinek sem kiköltöznie Magyarországról Spanyolországba, hogy ott élje meg és át a neurózisát és más agyzizijét. Azt itthon is megteheti.

2022.sze.06.
Írta: IGe.

A mém ideológiai örökítő anyag?

dns_vs_mem3.jpg

A DNS =~ genetikai, biológiai ÖRÖKÍTŐ ANYAG. A mém/ pszichovírus / neurovírus =~ gondolati, ideológiai "ÖRÖKÍTŐ ANYAG" Az utóbbinál az anyag lehet csak információ, de az is anyagi jellegű. Kutatni kellene még a témát ezen kiindulásból és lehet meglelnénk a "mém"-ek anyagi megnyilvánulását is sokkal egyértelműbben, mint csak információ, vagy adatcsomag.

???? Itt a DNS azért eléggé érdekes ... mert ugyebár egy nem élő anyagból lehet kinyerni az egykor élő szervezettről olyan információkat, amivel elvileg újra meg is "teremthető", klónozható. Ma már hím, vagy nőstény ivarsejt sem kell hozzá. Nos egy ilyen "újrateremtett" ősi pingvin vajon fog tudni magától úszni??? Vagy úszni is újra meg kell tanítani?  Mert az embernek újra meg kellene tanulnia. Mert ha fog tudni úszni, akkor az a memetika / pszichovirulógia elmélet előremutató egyik ágának az igazolása lenne. Mert akkor a sokszor ismételt tudás és képesség (mémek) is tárolódnak /tárolódhatnak a DNS-ben ...????

2022.sze.01.
Írta: TanNé

Darwini evolúcióról sokkal jobban

darwin_evolucio_konyv_fajok.jpg

Javaslom mindenkinek elolvasni Kampis György fordításában Darwin alapművét és annak általa írt felvezetését, előszavát. Mert a korábbi fordításokat olvastam jómagam is és az erősen hiányos ismereteket ad. A korábbiakat valami mese és szépirodalom író fordította és azért olyan is. Továbbá nagyon fontos részeket régebben egyszerűen kihagytak belőle. Kampis György hatalmas nagy előnye, hogy az alap végzettsége Budapesti Műszaki Egyetem villamosmérnöki. Tehát nagyon is tisztában van a használható gyakorlati logika és a kamu logika közti különbségekkel, meg a tudományos módszertannal is. A FAJOK EREDETE - Magyar Elektronikus Könyvtárban is elérhető A teljes címe: A fajok természetes kiválasztással való eredete, avagy a sikeres fajok fennmaradása a létért folyó küzdelemben.
Ez már a mai ember tudása: Az emberi DNS-t nagyrészt mikroorganizmusok kódolták, azok elemei találhatóak bennünk. Azon belül is tudományos tény, hogy a biológiai vírusok kódolásai a legnagyobb arány. Tehát nincs mit csodálkozni azon, hogy mi magunk is vírus-jellegű viselkedésformákkal és gondolkozásformákkal rendelkezünk. Igen nem csak egy Mártix filmjelenetben elhangzott monológ miatt.
2022.jún.18.
Írta: TanNé

Az ateizmus is egy térítő vallás

ateista_tudos.jpg

 Az ateizmus is egy térítő vallás és aki ellenszegül, vagy ellent mond, vagy ír neki, azt eretneknek , ellenségnek tekintik az ateisták. Van térítő kamu-igéretük is ... ha ateista vagy .. akkor Tied lészen a tudományok és a logika országa.  Ne hidd el!!!  Az ateizmusnak semmi köze sincs a tudományhoz. Tagadás-vallás és tudományfilozófiailag metafizika alapú.

2022.jún.09.
Írta: IGe.

Eldobható Ateizmus

ateizmus_kukaba_1.jpg

Elkezdtem összeírni, hogy melyek azok a filozófiai, ideológiai eszmék, amellyel az ateizmus kiváltható és az így lényegében eldobható: Brights mozgalom, naturalizmus, racionalizmus, empirizmus, objektivizmus, scientizmus, szkepticizmus, materalizmus, anti-teizmus, poliateizmus, önálló gondolkozás ...

Oka nem csak Occam borotvájának a logikai elve, hanem az is hogy az ateizmus egy áltudományos eszme. Egyértelműen és bizonyítottan az ateizmus nem tudományos világnézet.

Gondolkoztam e helyett az Ateista Isteni Téveszme  címen is, de az olyan hatásvadász és pszichovirulógiailag (memetika tudományos része) fertőzöttségemről árulkodó és arra utaló jel lenne.  Mivel nem vagyok látens Jahvehívő, mint Dawkins. St Hawking és  sok ateista ... kihagytam ezt az elcsépelt mém szót. 

Erős érdekeket sért ennek a tudásnak az átadása is. Hasonlóan mint ez a volt topiktéma:  Érvelési Gondolkozási Hibák

2022.jún.08.
Írta: IGe.

Troll pszichivirulógiailag az Eretnek megfelelője

troll-1.jpg

Sokaknak bugyuta szavajárása a trollozás, pedig hát troll is egyfajta vallás és Istenféleség, Isteni mellékszereplők, mint a judekereszténységben például az angyalok.  ... Ja és a téves hiedelemmel ellentétben nem rosszat tesznek, hanem segítenek az általuk kiválasztottaknak.

"A troll egy lény az északi folklórban , beleértve a skandináv mitológiát is . Az óskandináv forrásokban a trollokként leírt lények sziklák, hegyek vagy barlangok elszigetelt területein élnek, kis családi egységekben élnek együtt, és ritkán segítenek az embereknek." 

Van persze ettől eltérő konkurens vallási értelmezése is:

"A későbbi skandináv folklórban a trollok önálló lényekké váltak, ahol távol élnek az emberi lakhelytől, nem keresztények , és veszélyesnek tartják az emberre."

" Az óskandináv troll és troll főnevek (különböző jelentése "ördög, démon, vérfarkas , jötunn ") és a középfelnémet troll, trolle "ördög"..."

Tehát a troll kifejezés eredendően egyben egy eltérő vallási szitokszó is, hasonlóan, mint a pogány, vagy az eretnek.

Nevezhetjük persze a zsargonban ma már skandináv kerti törpéknek is őket, mert sok helyen és országban már csak  hasonló szerepkört töltenek be. Napjaink netes vitáiban viszont:

A Troll valójában nem jelent mást, mit azt hogy ERETNEK. Azaz szembeszegülő. Tehát valaki nem hisz abban és nem ismétli azt a zagyvaságot, amit te.

2022.jún.01.
Írta: IGe.

Tudományos Tévhitek

tudomanyos_tevhitek6.JPG

Tetszett ez a videó, nagyon is tetszett. Dicséret érte és ha igényled a tudásbeli támogatásom is. Felsorolok itt még néhány további hasonló dolgot is. 1. Föld kora 2 milliárd év, majd 4,7 milliárd év 2. Világegyetem kora hasonlóan növekszik 3. BigBang elmélet .... megbukóban... sok részét más másként tanítják. Helyette a ciklikus elméletek nyernek majd várhatóan. A sok "ősrobbanás" duma már ennek az átmenete. Ha sok "ősrobbanás volt" akkor tehát nem is volt, mert az már nem ős. 4. A Dunning-Kruger hatás is egy kamu. Dunning és Kruger 2000-ben Ignobel-díjat kapott a munkásságáért, mert képtelenek voltak felismerni mennyire is nem értenek sem a tudományhoz, sem a pszichológiához 5. "Isten" nem áll kívül a tudományon... semmi sem áll kívül ... már van Tudományos Isten ... STB.... igény esetén van még bőven a tarsolyomban.

2022.máj.26.
Írta: IGe.

GiantGreenSparklingDuck ateista butaságtárház

giantgreensparklingduck_butasag.JPG

A GiantGreenSparklingDuck  (Óriási Zöld Csillámló Kacsa ) youtube csatornája az ateista butaságok tárháza lesz lassan. Éppen ezért sokáig nem is néztem a környékére sem ... 8-9 hónap eltelt azóta, hogy legutóbb arra jártam.

A jelenlegi legújabban "Definíció | Isten definíciók" az Ideológiák Tárházát szapulják ... de közben meg akkora marhaságokat mondanak, hogy az ember aki kicsit műveltebb leesik a röhögéstől tőle a székről. 

Szerintük a definiálást nem lehet definiálni .... :-)

- de lehet:  definíció; Valami legfőbb ismérveinek a megadása, ami által össze nem téveszthetővé válik más egyéb dolgokkal. 

Szerintük a definiálásban nincsenek eltérések és változatok ... :-)

- de vannak. Két fő fajtája van, amiről érdemes tudni: 1. formális definíció 2. reális definíció.  De egy komolyabb lexikont forgatva 10-20 fajta definícióról is olvashatunk. Csak néhány további példának: nomináldefiníció, deskriptív definíció, preskriptív definíció, arisztotelészi definíció, osztenzív definíció, genetikus definíció, kevert definíció, extenzionális definíció, kontextuális definíció, matematikai definíciók, explicit definíció, rekurzív (induktív) definíció, ekvivalenciaosztályzásos definíció ...

Szerintük egy definíció nem lehet helytelen, vagy hibás ... :-)

- de lehet. Hiszen eleve ők maguk is helytelennek kiáltanak ki definíciókat. Ha nem lehetne, ilyet sem tehetnének. Önellentmondás !!!

Szerintük definíciót igazolni és bizonyítani sem lehet ... :-)

- a formálisoknál valóban nem szokás, de a reális definíciókat meg szükséges bizonyítani.  

Továbbá az a  fő kérdés? Miért fogadnak el jónak egy FORMÁLIS, tehát ókori tanulatlan mesemondók által kitalált definíciót? Ami fagerenda szemükben akkora körkörös érvelés. Mert kitalált .. és miért éppen az Isten? ...  mert éppen úgy lett kitalálva. Továbbá miért vetik el Dawkins, Dennett és Blackmore akadémikus tudósok Isten definícióját? Tehát azt, hogy Isten tudományosan inkább egy fertőző mém?

Mit is lehet nekik javasolni: Nem hinni kell butaságokban és nem ész nélkül követni egy bugyuta ideológiát, hanem gondolkozni és tanulni. 

2022.máj.23.
Írta: TanNé

Dunning-Kruger hatás

danning_kruger_kamu_2.jpg

A pszichovirulógiai vizsgálataim és kísérleteim alapján a Dunning-Kruger hatás is egy kamu. Tudományosan ténylegesen nincs is igazolva, hiszen hiányoznak a kontroll kísérletek mellőle és tele van logikai érvelési hibákkal is. Minden jel szerint csak pszihovirus-szerűen (vallás/hit, konteó, álhír, fake news, hiedelem, áltudomány, posztmodern filozófia, téveszme, pletyka ...) terjedt csak el. Valójában akik használják érvelésekben, azok akarnak vele okosnak látszani, de közben nem azok. Dunning és Kruger 2000-ben Ignobel-díjat kapott a munkásságáért, mert képtelenek voltak felismerni mennyire is nem értenek sem a tudományhoz, sem a pszichológiához. Attól tartok, hogy amit írtam bármennyire is viccesnek hat, nem az, hanem igaz. ... de ha még is tévednék bátran lehet megpróbálni megvédeni.

 

2022.máj.20.
Írta: IGe.

PszichoVirulógiai előadások

ige_csatlakoznek3.jpg

Csatlakoznék pszichológiában és tréner-ségben gyakorlott előadói csapathoz. Van megjelent e-könyvem is a témakörben, ami az egyik legnagyobb emberi filozófiai, de inkább pszichológiai kérdéskört oldotta meg tudományos kertetek közt. A helyes érvelés szabályait és a tudományos módszertant is jól ismerem.

2022.máj.08.
Írta: TanNé

Gödel tétele patologiás állítás

geier_janos_godel_tetel_visszakozas.jpg

"A Gödel tételben szereplő 'nem eldönthető állítás' egyszerűen azért nem dönthető el, mert eleve úgy lett megfogalmazva, hogy önmagának ellentmondjon. Abban pedig semmi csodálnivaló nincs, hogy egy önmagának ellentmondó, azaz logikai hibát tartalmazó állítás nem eldönthető. A Gödel tétel az ilyen 'patologiás állításokról' bizonyítja, hogy eldönthetetlenek - de ezt formalizálás nélkül is tudjuk." forrás (Geier János ELTE Pszichológiai Intézet, mellesleg alapból matematikus)  Később leltem rá, ezen idézet teljesebb írásos változatára itt: Gondolat 2004

süti beállítások módosítása